Vuosikokousuutiset!

Vuosikokousuutiset!

Viime sunnuntaina valittiin Kisarannassa suojeluyhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Timo Hollmén. Saatiin vaihteeksi nuijanvarteen mökkeilijä järven pohjoispäästä. Tervetuloa Timo hommiin! Rahastonhoitaja Pirjo Lönnqvistin pesti laajenee hänen alkaessaan hoitaa myös sihteerin tointa. Allekirjoittanut vastaa jatkossa nettisivuista.

Kokouksen tärkein käsiteltävä asia oli 1970-luvulla tehtyjen rannankäyttäjien sääntöjen päivittäminen. Uudet säännöt löytyvät nettisivuilta klikkaamalla yläotsikkoa “Yhteinen toimintamme”. Toivomme, että ohjeistusta noudatetaan säilyttääksemme järven edelleenkin puhtaana ja sinilevättömänä sekä antaaksemme toinen toisillemme sen rauhan, jota järven rannoilta tulemme hakemaan. Itse ainakin tunnen rauhan laskeutuvan sydämeeni jo kun siirryn Tieksmäentieltä Tanelintielle, vaikkei järvikään ole vielä näkyvissä.

Yhdistyksellä on oma perämoottori ja veneen laitaan kiinnitettävä leikkuri ruokojen ja kaislan leikkuuta varten. Jos joku haluaa käyttää sitä omassa rannassaan, voi laitteita ja niitto-ohjeita kysellä Ari Sirkiältä (info@tyrniparoni.fi). Kokouksessa tuli esille, että ulpukka on lisääntynyt järvellä. Yksi syy saattaa olla kaksi perättäistä kuivaa kesää, jolloin vedenpinta on ollut alhaalla ja ulpukat ovat saaneet valoa kasvaakseen pintaan saakka. Ulpukkaan ei pelkkä leikkaaminen riitä, vaan se pitäisi saada poistettua juurineen. Seurataan tilannetta tulevina vuosina.

Ravuista ei ole lainkaan havaintoja. Sorsatkin ovat vähentyneet. En ole nähnyt ainuttakaan tänä kesänä, mutta olen kuullut muiden nähneen. Liekö syynä sitten hanhet ja joutsenet, jotka ovat tehneet sorsien elämän hankalaksi.

Kokouksessa käytiin pöytäkunnittain läpi jätehuoltoa ja jätteiden kierrättämistä. Muutamaan esille tulleeseen asiaan on saatu lisäselvitystä Lounais-Suomen jätehuollosta. Teen siitä erillisen kirjoituksen.

Hyvää loppukesää toivottaa Hanna-Maija Saarimaa

P.S. Tervetuloa Muurlan Wanhanajan markkinoille lauantaina 24.8. klo 11-13!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide