Naarjärven rannankäyttäjille

Naarjärven rannankäyttäjille

Järvestä huolehtiminen kuuluu meille kaikille.

Rakenna kuivakäymäläsi ja kompostisi mahdollisimman kauas rannasta. Noudata Salon kaupungin rakennusjärjestyksen määräyksiä.

Älä johda pesuvesiä saunasta, keittiöstä tai pyykinpesusta suoraan järveen, vaan noudata Salon kaupungin ympäristönsuojelumääräyksiä (viemäriverkoston ulkopuolella kyseeseen tulevat umpisäiliöt, saostussäiliöt, pienpuhdistamot, maahanimeyttäminen).

Käytä ympäristöystävällisiä pesuaineita. Matonpesu järvessä on kielletty. Älä pese järvessä pyykkiä, autoa eikä ruoka-astioita. Älä myöskään pese itseäsi järvessä, vaan saunassa. Shampoot ja pesuaineet eivät kuulu järveen.

Älä päästä järveen polttonesteitä, lannoitteita tai muita likaavia aineita. Järvi ei ole kaatopaikka.

Polttomoottoriveneen käyttö on sallittu vain saarten mökkeihin kuljettaessa tai työkäytössä (vesinäytteenotot, kaislanleikkuu, laiturien paikalleen kuljetus jne.). Aiheuttamasi melu ei ole mieluista kuunneltavaa. Nopeat moottoriveneet sekoittavat vettä ja voivat olla turvallisuus- ja ympäristöriski pienellä järvellä. Polttomoottorin korvaa hyvin hiljainen sähköperämoottori.

Pidä riittävä etäisyys asutuista rannoista kulkiessasi järvellä millä tahansa kulkuneuvolla.

Teet viisaasti, kun kuuntelet radiotasi ja muita soittimia sisällä. Jos tuot soittimen ulos, säädä ääni niin hiljaiseksi, ettei se häiritse naapureitasi. Myös liian äänekäs ”eläminen” pilaa toisten järvirauhan. Muista, että veden pinta johtaa ääntä erittäin hyvin.

Koirat on pidettävä kytkettyinä tai niiden on oltava välittömästi kytkettävissä 1.3.-19.8. välisen ajan. Ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa koiraa ei saa pitää irti toisen alueella eikä kytkemättömänä lainkaan yleisellä uimarannalla.

Älä turmele rantamaisemaa ylimääräisillä rakenteilla tai valleilla.

On hyvä muistaa, että vesirajassa oleva pienimuotoinen kasvillisuus toimii veden puhdistajana, koska se ottaa vedestä ravinteita. Puhdista kuitenkin kaisla ja järviruoko omasta rannastasi. Älä jätä niitä kellumaan veteen, vaan kompostoi tai käytä katteena pihan kasveille.

Ota ylös rantaasi ajautuneet roskat ja kasvit.

Kun kalastat, toimi sääntöjen mukaisesti, pidä luvat kunnossa ja mukanasi. Merkitse pyydykset.

Älä kaihda yhteisen järvemme suojelussa yhteistoimintaa, vaan ole aktiivisesti siinä mukana. Kerro eteenpäin järven hoitoon liittyvät ideasi. Suojeluyhdistys toimii meidän kaikkien hyväksi.

Naarjärven suojeluyhdistys ry 2019

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide