Yhteinen toimintamme

Yhteinen toimintamme

Naarjärven suojeluohjeet rannankäyttäjälle

Järvestä huolehtiminen kuuluu meille kaikille. Suojeluyhdistyksen ohjeet on päivitetty elokuussa 2019:

1.   Rakenna kuivakäymäläsi ja kompostisi mahdollisimman kauas rannasta noudattan Salon kaupungin rakennusjärjestyksen määräyksiä.

2.   Älä johda pesuvesiä saunasta, keittiöstä tai pyykinpesusta suoraan järveen, vaan noudata Salon kaupungin ympäristönsuojelumääräyksiä (viemäriverkoston ulkopuolella kyseeseen tulevat umpi- ja saostussäiliöt, pienpuhdistamot ja maahanimeyttäminen).

3.   Käytä ympäristöystävällisiä pesuaineita. Matonpesu järvessä on kielletty, samoin pyykin, auton ja ruoka-astioiden pesu. Älä myöskään pese itseäsi järvessä. Shampoot ja pesuaineet eivät kuulu järveen.

4.   Älä päästä järveen lannoitteita, polttonesteitä tai muita likaavia aineita. Järvi ei ole kaatopaikka.

5.   Polttomoottiveneen käyttö on sallittu vain saarten mökkeihin kuljettaessa tai työkäytössä (vesinäytteen otot, kaislanleikkuu, laiturien paikalleen kuljetus jne.). Aiheuttamasi melu ei ole mieluista kuunneltavaa. Nopeat moottoriveneet sekoittavat vettä ja voivat olla turvallisuus- ja ympäristöriski pienellä järvellä. Polttomoottorin korvaa hyvin hiljainen sähköperämoottori.

6.   Pidä riittävä etäisyys asutuista rannoista kulkiessasi järvellä millä tahansa kulkuneuvolla.

7.   Teet viisaasti, kun kuuntelet radiotasi ja muita soittimia sisällä. Jos tuot soittimen ulos, säädä ääni niin hiljaiseksi, ettei se häiritse naapureitasi. Myös liian äänekäs “eläminen” pilaa toisten järvirauhan. Muista, että veden pinta johtaa ääntä erittäin hyvin.

8.   Koirat on pidettävä kytkettyinä tai niiden on oltava välittömästi kytkettävissä 1.3.-19.8. välisen ajan. Ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa koiraa ei saa pitää irti toisen alueella eikä kytkemättömänä lainkaan yleisellä uimarannalla.

9.   Älä turmele rantamaisemaa ylimääräisillä rakenteilla tai valleilla.

10. On hyvä muistaa, että vesirajassa oleva pienimuotoinen kasvillisuus toimii vedenpuhdistajana, koska se ottaa vedestä ravinteita. Puhdista kuitenkin kaisla ja järviruoko omasta rannastasi. Älä jätä niitä kellumaan veteen, vaan kompostoi tai käytä katteena pihan kasveille. Ota ylös rantaasi ajautuneet roskat ja kasvit.

11. Kun kalastat, toimi sääntöjen mukaisesti. Pidä luvat kunnossa ja mukanasi. Merkitse pyydykset.

 

Yhteinen yhdistyksemme

Naarjärven Suojeluyhdistys ry pyrkii olemaan kaikkien järven käyttäjien yhdistys. Yhdistyksen toiminnan pääpaino on ympäristön- ja vesiensuojelun opastuksessa, neuvonnassa ja tiedotuksessa. Näiden tehtävien hoitaminen edellyttää avointa yhteistyötä eri viranomaisten ja asiantuntijatahojen kanssa sekä jatkuvaa vuoropuhelua rannankäyttäjien suuntaan.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide