Vuosikokouksessa päätetään yhdistyksen sääntömuutoksesta. Monelta kohdin ehdotuksessa on kyse sääntöjen päivittämisestä ajan tasalle tai vastaamaan toimintaa käytännössä.
Naarjärven suojeluyhdistys ry:llä on täysin alkuperäiset, perustettaessa vuonna 1972 kirjoitetut säännöt. Lainsäädäntö on muuttunut sen jälkeen ja edellyttää useita muutoksia.
Yhdistyksen jäsenmaksuja ei ole peritty sääntöjen mukaisen yksikkösysteemin mukaan. Säännöt on syytä muuttaa noudatetun käytännön mukaisiksi: yleisiä uimarantoja ylläpitäviltä yhteisöiltä (Salon kaupunki / Kisaranta; Salon seurakunta / Naarila sekä Laineranta ry) peritään erikseen määrättävää maksua. Jäsenmaksu loma-asukkailta on ollut kymmenen euroa vuodessa. Käytännössä maksu on peritty aina kaksi vuotta kerrallaan. Useita tavallisia mökkejä omistavan maksu on kerrottu mökkien lukumäärällä.
Yhdistyksen johtokuntaan kuuluu nyt puheenjohtaja ja kuusi jäsentä. Yhdistyslaissa puhutaan kuitenkin hallituksesta ja ehdotetaan nimen muuttamista näin. Lisäksi ehdotetaan hieman lisää joustoa hallituksen vahvuuteen: yhdistyksen kokous voisi nimetä hallitukseen puheenjohtajan lisäksi viidestä seitsemään varsinaista jäsentä sekä korkeintaan kolme (0-3) varajäsentä. Toimikaudeksi ehdotetaan edelleen vuotta varsinaisesta kokouksesta seuraavaan.
Yhdistyksen edustamista mm. pankkiasioissa helpotettaisiin niin, että puheenjohtaja voisi kirjoittaa jatkossa yhdistyksen nimen yksin. Toinen vaihtoehto olisi edelleen varapuheenjohtaja yhdessä toisen hallituksen jäsenen kanssa.
Yhdistyksen tilikausi on nyt hiukan poikkeavasti kesäkuun alusta seuraavan toukokuun loppuun. Johtokunta ehdottaa, että siirryttäisiin kalenterivuoden mukaisiin tilikausiin. Näin ollen vuosi 2025 olisi siirtymäkausi, jolloin tilikausi alkaisi 1.6. ja päättyisi 31.12.2025.
Kun yhdistyksen toiminta liittyy lomailuun ja painottuu kesään, on kuitenkin järkevää pitää kokous kesällä. Jos yhdistysrekisterissä tulee ongelmia vuoden vaihteessa päättyvän tilikauden ja vasta elokuun loppuun mennessä pidettävän vuosikokouksen takia, pidettäisiin tilikausi edelleen alkaen kesäkuun alusta.
Nyt vuosikokouksesta pitää ilmoittaa paikkakunnalla ilmestyvissä sanomalehdissä vähintään 7 vuorokautta ennen kokousta. Lehti-ilmoittaminen on melko kallista. Johtokunta ehdottaa, että jatkossa yhdistyksen vuosi- ja mahdolliset ylimääräiset kokoukset kutsutaan koolle seitsemää vuorokautta ennen sähköpostitse tai muuten sähköisesti, kuten tekstiviestillä.